TERVEZÉS, GENERÁL KIVITELEZÉS, FELÚJÍTÁS
Angyalházak, generál kivitelezés

Logó

Önnek is nagy vágya, egy családi ház?


Az emberek többségének, így lehet, hogy Önnek is csak egyszer van lehetősége arra, hogy megépítse családja számára a legmegfelelőbb otthont.

Így ez jelentős eseménynek számít - hiszen az építendő ház már a tervezés folyamatában fontos részévé válik az Ön életének.

A tervezett és kivitelezett családi ház több szempontból is megfelelő képet kell, hogy nyújtson - legyen az új építésű vagy felújított.

Alapvető követelményeken túl a családja tagjait és azok mindennapi szokásait is figyelemben véve kell a tervezés során a lehetőségekhez mérten a legmegfelelőbb tervet létrehozni.

Mindezeken az alapvető lépéseken túl - a mai szigorú építési feltételeket, szabályokat és korszerű technológiákat, anyagokat alkalmazva - elérhető egy alacsony energiafelhasználású családi ház elkészülte.

A kedvezőbb energiafelhasználású házak az

1. ÉMI minősítéssel rendelkező horganyzott acélvázas könnyűszerkezetes rendszerrel,

2. és a „hagyományos téglaépítésű" épületeknél is elérhető, megfelelő építőanyagok felhasználásával.


A családi házak tervezése, építése során, hosszútávon érdemes gondolkodni. A lehetőségeihez mérten kell meghatározni a ház méreteit. Erre azért van szükség, hogy a ház fenntartása: fűtési költsége, karbantartása, és egyéb funkciója (sok lépcső tervezése) sok év elteltével is ugyanolyan örömöt okozzon a ház lakóinak, mint amikor az elkészült.


A fő szempont, hogy a megtervezett ház az adott, ráfordítható anyagi kereteken belül kivitelezhető legyen.

Nagyon fontos tényező a házak tervezése során a folyamatos igény és költségtényező egymással szembe állítása, kontrolálása. Ezen szakmai egyeztetés hiánya az építendő házak kivitelezésének meghiúsulásához vezethetnek.

Referenciáink között lévő házak is azt igazolják, hogy az általunk kivitelezett és a tervezés első lépésétől folyamatosan egyeztetett családi házak, előrelátható és kontrolálható költség mellett nyugodt és zökkenőmentes házépítést eredményeztek.

Amennyiben az épület tervezése során csak az igényeket és a gondolatokat veszik figyelembe, a tervezés során gyakran előfordul, hogy „tovább nyújtóznak, mint ameddig a takaró ér".

Így tehát a házak tervezése során elengedhetetlen lépés, hogy kontroláltassuk a kivitelezővel az építendő ház anyag szükségleteit, és költségeit.


Ehhez nélkülözhetetlen, hogy a leendő ház tulajdonosa, a kivitelező, tervező tudtára hozza, hogy milyen nagyságrendű pénzösszeget tud elkülöníteni a ház építésére.

Nagyon sok esetben, először rossz néven veszik a házak megrendelői, hogy ilyen jellegű kérdéséket tesz fel a ház kivitelezője - de menet közben belátja mindenki - ki előbb, ki utóbb, hogy szinte ez a legfontosabb tényező és csak ezen információ alapján lehet biztos úton haladni egy ház tervezése - kivitelezése folyamán.


A házépítés összetett folyamat.
Attól hogy megépül egy ház - az csak egy ház - és még a ház körül

• tereprendezést is kell végezni,
• a csapadékvizet el kell vezetni a háztól,
• a házat meg is kell közelíteni - mind gyalogosan, mind gépjárművel. Mindehhez a ház körül járda és autóbehajtót kell kialakítani,
• és általában kerítés is épül a telek köré.


A ház akkor egész, ha az ember megáll a megépült ház előtt és rendezett körülményeklet lát.


Mindezeket a tényezőket figyelemben véve kell meghatározni az építendő ház méreteit felhasznált anyagokat, hiszen sok kicsi sokra megy.

Számunkra, mint kivitelező fontos, hogy a házak építése során, az előre átadott tételes árajánlat alapján, az elvégzett munka nyomon követhető legyen.


A kivitelezési költség, anyag és munkadíj megosztásban, az építtető részére átadásra kerül. Így nem merülnek fel utólag átláthatatlan kérdések.

Mivel minden ház más és más, nem is lesz két egyforma, mivel akár a telek adottságai figyelembevételével változhatnak a formák a beépített négyzetméter, stb.

Így a kivitelezendő házak árai is különbözőek.

Az egyszer jó minőségben felépített ház lehet, hogy első ránézésre magas költségvetésűnek tűnik. Viszont az építkezés befejeztével, olcsóbb lesz vagy legalábbis nem több, mint az először baráti ajánlatnak látszó költségvetésű, de folyamatos pótmunkákkal terhelt ház építés.

A pótmunkák alatt, itt a súlyos kivitelezési hibákkal és folyamatos karbantartás igényléssel történt kivitelezés értendő.

Az építendő házak szakmai tudást igényelnek!

Az a gondolat, hogy mindenki tud házat építeni, lehet, hogy létezik - de nem mindegy, hogy milyen minőségben épül fel a ház.


A rohanó életmód illetve a munkahelyen töltött órák, sok időt és energiát elvesznek a mindennapokból.

Mindezekért az ember egy olyan házépítésre vágyik, hogy ugyanúgy végezhesse a munkáját, ugyanannyi türelme és ideje legyen a családjához, mint általában.

Az Ön számára is lehetséges, hogy a házépítéssel járó idegesség és feszültség csak szóbeszéd maradjon.

Amennyiben Ön is így szeretne építkezni, legyen az


• új ház építése.
• felújítás, átalakítás.
• emelet ráépítése.
• tetőtér beépítés, mi levesszük válláról a gondot.

Küldjön üzenetet!

vagy, hívjon telefonon, a 06-30-3701-601 számon!

Angyal György

Angyal György

Építészmérnök,